KAKO IZVESTI NAROČILO

 1. Izberite med izdelki, ki so na spletni strani in kliknite gumb Oddajte naročilo
 2. Odprlo se bo novo okno z naročitvenim obrazcem, ki ga je potrebno izpolniti.
 3. Preverili bomo razpoložljivost izdelka in vam v primeru, da je izdelek še na voljo poslali račun ter dobavne roke.
 4. Naročilo je potrjeno, ko je poravnan račun. Ob plačilu nam pošljite potrdilo o plačilu. Ob potrditvi plačila, vam bomo poslali povratni mail s potrdilom o naročilu/plačilu.
 5. Zaradi izredno dinamičnega trga vam ne moremo garantirati, da bo izdelek po zapadlosti računa še na voljo, zato vas prosimo, da ponudbo poravnate čim prej.

KAJ POTREBUJETE ZA RUDARJENJE

 • Dobili boste popolnoma novo pripravljeno napravo za rudarjenje, ki bo tudi ustrezno programsko pripravljena. Prav tako bo naložen program za rudarjenje (NiceHash)
 • Kako priklopiti napravo: Potrebovali boste kabel za internet ter dostop do interneta, miško z USB priklučkom, tipkovnico, ekran in kabel hdmi-dvi.
 • Kako se priklopiti na NiceHash: Ustvarite si račun na spletnem mestu www.nicehash.com. Ko zaženete program (ikona NiceHash na namizju), kopirajte naslov za rudarjenje v aplikacijo, ki se je odprla ob kliku na ikono NiceHash. Nato kliknite start in rudarjenje se bo pričelo v nekaj sekundah.

KAJ JE DOBRO VEDETI

 • Naprava bo preko NiceHash rudarila tisto kriptovaluto, ki bo v danem trenutku najbolj donosna. Da ne bo zmede z velikim naborom valut, vam bo NiceHash vse avtomatično pretvoril v valuto Bitcoin. Predlagamo, da si redno nakazujete pridobljena sredstva na Coinbase ali kakšno drugo virtualno denarnico.
 • Donosnost rudarjenja je odvisna od cene kriptovalut, ki se nenehno spreminjajo, zato se tudi predvideni mesečni prihodki nenehno spreminjajo.

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Pred plačilom ponudbe prosimo preberite Splošne pogoje poslovanja. Ob plačani ponudbi smatramo, da se s pogoji strinjate.

Dostopnost informacij

Cryptorigminer se zavezuje, da bo kupcu še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovil naslednje informacije: 

 • podatke o podjetju,
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon), 
 • bistvene značilnosti blaga oz. storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami) ter rok veljavnosti tega podatka, 
 • pogoje dostave artiklov (ter način, kraj in rok dostave), 
  cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve
  način plačila in dostave ali izpolnitve, 
 • časovno veljavnost ponudbe, 
 • rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen), 
 • pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.  
Ponudba artiklov

Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba Cryptorigminer ažurira in spreminja pogosto in hitro.

Cene vsebujejo DDV in so končne cene. V ceno ni všteta cena dostave v kolikor to ni posebej navedeno. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila opredeljenega v 5. točki. Pri tem je potrebno poravnati račun do zapadlosti v nasprotnem primeru se lahko cene spremenijo ali pa artikel ni več na voljo.

Naročilo

Kupoprodajna pogodba med Cryptorigminer in kupcem je v spletni trgovini Cryptorigminer sklenjena v trenutku, ko Cryptorigminer kupcu pošlje elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: potrditev prejema naročila). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za Cryptorigminer kot za kupca.
Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku Cryptorigminer.

Načini plačila

Cryptorigminer omogoča naslednje načine plačila:

 • z nakazilom na račun Cryptorigminer po ponudbi/predračunu,
 • Preko spletne kriptovalutne banke Coinbase. Naslov pošljemo ob prejetem naročilu. Plačilo je lahko izvedeno v kriptovaluti Bitcoin, Bitcoin cash ali Ethereum.
Izdaja računa

Cryptorigminer po dostavi naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun in sicer v pdf formatu na e-naslov kupca.
Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom.
Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Cene

Vse cene so končne in vsebujejo DDV.
Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.
Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.
Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo Cryptorigminer kupcu omogočil odstop od nakupa. 

Postopek obveščanja o nakupu

Cryptorigminer naročilo

Cryptorigminer naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Cryptorigminer lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Pri dobavi artiklov, ki jih Cryptorigminer nima na zalogi v lastnem skladišču, je Cryptorigminer izključno vezan na dobavo s strani svojega dobavitelja in na čas, v katerem lahko ta dobavitelj dostavi artikel do Cryptorigminer . Prek elektronske pošte Cryptorigminer kupca sproti obvešča o ažurnih podatkih v zvezi z dobavo artiklov. Če je dobavna doba zelo dolga in kupec ne želi čakati, lahko kupec to sporoči Cryptorigminer , ki bo artikel odstranil iz naročila in vrnil kupcu morebitna že vplačana sredstva, ostale artikle iz naročila pa po izbiri kupca ali dobavil ali pa celotno naročilo storniral. Če dobavitelj Cryptorigminerju ne potrdi dobavljivosti naročenih artiklov najkasneje do izteka enega tedna od dneva oddaje naročila, lahko Cryptorigminer naročilo kupca zavrne iz razloga, ker artikel ni na razpolago. Z dnem zavrnitve naročilo kupca preneha veljati. Cryptorigminer ne prevzema nobene odgovornosti za škodo, ki bi nastala zaradi daljših dobavnih rokov ali zaradi nedobave artiklov, ki jih Cryptorigminer nima na zalogi v lastnem skladišču.

Naročilo je odpremljeno/Naročilo je pripravljeno za prevzem

Cryptorigminer v dogovorjenem roku artikel pripravi, odpošlje oziroma pripravi za osebni prevzem in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Cryptorigminer v elektronski pošti pouči kupca tudi o politiki odstopa od pogodbe, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.

V primeru, da se kupec pravočasno odloči za preklic naročila, mora prodajalca o tem nemudoma obvestiti na telefonsko številko splošne pomoči 00 386 31 337 809 ali po e-mailu na naslov info@cryptorigminer.com v elektronski pošti pouči kupca tudi o politiki odstopa od pogodbe, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe. Če se zgodi, da je naročilo že odpremljeno, pošiljko kupec zavrne dostavni službi. V primeru osebnega prevzema (ko je artikel že pripravljen na prevzem), pa kupec prav tako svojo željo po preklicu naročila sporoči prek zgoraj omenjene telefonske številke ali po zgornjem e-mailu.

Nakup za pravne osebe

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da nas opozorite, da račun izstavimo na podjetje.

Če želite račun na podjetje, sprejemate pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja. Glavna razlika je v možnostih odstopa od pogodbe: podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo dobavljenih artiklov v okviru garancijskih pogojev. Naštete pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema artikla brez razloga, kot to velja za potrošnike (fizične osebe).

Uveljavljanje stvarne napake in vračilo kupnine za pravne osebe ni možno. Za nakupe pravnih oseb prav tako veljajo Splošni pogoji poslovanja Cryptorigminer, več o možnostih vračil v okviru garancijskih pogojev si lahko preberete v .

Spletna trgovina Cryptorigminer pravnim osebam omogoča naslednje načine plačila:

 • z nakazilom na račun upravitelja Cryptorigminer po ponudbi/predračunu 

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

Potrošnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo artikel za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema artiklov prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov.

Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca: info@cryptorigminer.com.

Vrnitev prejetih artiklov podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Preizkušanje artikla, ki odstopa od navedenega, se šteje za uporabo artiklov, kar pomeni, da potrošnik s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor). Artikel je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 7 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe. Možnosti odstopa od pogodbe ni pri nakupu programske opreme ali avdio in video nosilcev, če je potrošnik odprl varnostni pečat.

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun. Vračilo plačila v gotovini ni mogoče!

V izjemnih primerih, ko artikli niso vrnjeni v skladu ZVPot, lahko potrošniku ponudimo odkup artikla z ustrezno odškodnino, ki jo z zapisnikom določimo ob vračilu. Odkup z znižano vrednostjo se upošteva ob potrditvi potrošnika po elektronski pošti. Potrošnik omenjeno odkupnino koristi izključno ob naročilu drugega artikla enake ali višje vrednosti.

Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov (neuradno prečiščeno besedilo).

Odstop potrošnika od pogodbe za artikle iz kompleta

Če se potrošnik odloči za odstop od pogodbe za artikle, ki tvorijo komplet, lahko za celoten komplet zahteva zamenjavo za enak komplet ali vračilo kupnine. Potrošnik lahko zamenja artikel iz kompleta, v primeru stavrne napake ali poškodbe artikla, zanj pa ne more zahtevati vračila kupnine. V primeru uveljavljanja garancije artikla iz kompleta velja garancijski rok proizvajalca.

Garancija

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu. Obrazec za vračilo artikla v garancijo se nahaja tu.

Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira Cryptorigminer ki bo zagotovil ažurno informacijo. 

Stvarna napaka

Kdaj je napaka stvarna? Kadar:

– artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet
– artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana
– artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane
je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Kako se preverja primernost artikla?

Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Kako se stvarno napako uveljavi?

Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te na lastne stroške obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Prevzem artiklov, vrnjenih iz obravnave garancije ali stvarne napake

Kupec je dolžan artikel, ki ga je prodajalcu izročil v garancijsko ali drugačno obravnavo, po zaključku obravnave prevzeti. Kupec prevzame artikel na prevzemnem mestu, na katerem ga je osebno izročil prodajalcu, v primeru, da ga je poslal po pošti, pa mu bo vrnjen na naslov za dostavo.

Prodajalec kupcu pošlje obvestilo o vrnitvi artikla iz obravnave ter ga pozove na prevzem artikla. Kupec je dolžan artikel prevzeti v roku 14 dni od dneva obvestila.

Če kupec artikla ne prevzame v navedenem roku, se artikel izroči v hrambo prodajalcu. Prodajalec hrani artikel v lastnem skladišču do poteka 1 meseca od dneva obvestila. Prodajalec ima za to obdobje pravico do povračila vseh stroškov skladiščenja (1 €/dan) ter pravico do povračila vseh za ohranitev artikla potrebnih stroškov.

Po poteku 1 meseca od dneva obvestila lahko prodajalec artikel proda prek spletne trgovine Cryptorigminer in doseženi znesek kupnine, po odbitku prodajnih in ostalih stroškov prodajalca, nakaže kupcu. V primeru, da je vrednost artikla neznatna, ga lahko prodajalec podari v dobrodelne namene in v tem primeru kupcu ni dolžan nobenega vračila. Prodajalec 7 dni pred iztekom 1 mesečnega roka hrambe kupca obvesti o nameravani prodaji oziroma o podaritvi artikla, po prodaji pa tudi o doseženi ceni in znesku stroškov ter o nakazilu preostanka kupnine na transakcijski račun kupca. 

Dostava

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk prodajalca Cryptorigminer je DHL, vendar si Cryptorigminer  pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem naročilo lahko izpolnil bolj učinkovito. Če vas ob dostavi ni na navedenem naslovu, lahko paket prevzamete na vaši najbližji pošti oziroma se za termin dostave dogovorite z dostavljalcem DHL-a po telefonu.

Opozorilo: ti pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije. Za dostavo v druge države se zaračunajo stroški dostave po ceniku dostavnega podjetja. Prav tako kupec nosi morebitne stroške dajatev v državah izven Slovenije.

Varovanje osebnih podatkov

Cryptorigminer se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z ZVOP-1.

Cryptorigminer za nedoločen čas hrani naslednje podatke Cryptorigminer : ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča in arhiv komunikacije z Cryptorigminer.

Cryptorigminer navedene osebne podatke uporabi izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo s članom.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Cryptorigminer hrani samo za čas do izpolnitve naročila naslednje podatke gostov Cryptorigminer : ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije z Cryptorigminer . Po izpolnitvi naročila se hranijo samo še podatki v zvezi s posameznim naročilom, do katerih je mogoč dostop samo prek poznavanja številke računa in številke naročila.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Komunikacija

Cryptorigminer bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje, in v skladu z določili ZEKom-1.

Oglasna elektronska sporočila Cryptorigminer bodo vsebovala naslednje sestavine:

– jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
– pošiljatelj Cryptorigminer bo jasno razviden,
– različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
– jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
– željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo Cryptorigminer izrecno spoštoval.

Omejitev odgovornosti

Cryptorigminer se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da Cryptorigminer ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo Cryptorigminer kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.V primeru, da se cena artikla spremeni lahko od nakupa odstopi tudi Cryptorigminer, saj gre za artikel, ki je izredno občutljiv na dogajanje na trgu,

Cryptorigminer ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Cryptorigminer mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so neprimerna, zavajajoča ali žaljiva. Cryptorigminer ne odgovarja za informacije v mnenjih in se omejuje od kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz podanih informacij v mnenjih.

Cryptorigminer ima možnost odstopa od pogodbe le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih artikla in vse zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih Cryptorigminer v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi napake v ceni.

Pritožbe in spori

Cryptorigminer spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Cryptorigminer se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

Pritožba se odda preko elektronskega naslova info@cryptorigminer.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Cryptorigminer bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Cryptorigminer se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si Cryptorigminer prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Želimo vam prijetno in ugodno nakupovanje ter se vam zahvaljujemo za zaupanje.

Pogoji veljajo od 25.2.2018.